Tratamente naturale pentru psoriazis

Daca dvs sau cineva apropiat sufera de psoriazis, probabil ati cautat un tratament natural care sa amelioreze simptomele acestei afectiuni ale pielii. Tratamentele naturale cunsocute pentru tratarea psoriazisului actioneaza prin controlul sau reducerea simptomelor acestei afectiuni. Exista de asemenea si alte tratamente naturale care incearca eliminarea acestei boli din organism. Dar, mai intai, sa aflam ce este psoriazisul.
Psoriazisul este o afectiune cronica a pielii, ce afecteaza mai mult de 4 milioane de americani. Nu este contagios. Psoriazisul poate fi si un motiv de frustrare, jena si disconfort pentru oricine sufera de aceasta boala.
In cazul psoriazisului organismul produce celulele pielii mult mai rapid decat in mod normal. Pielea noua, de obicei, se regenereaza si se ridica la suprafata in decurs de 30 zile, dar in cazul celor ce sufera de psoriazis, pielea este impinsa la suprafata in numai 3 sau 4 zile. Aceasta cauzeaza o acumulare a celulelor pielii sub forma unor cruste, intalnite in mod obisnuit pe coate, genunchi si scalp. Totusi, psoriazisul poate aparea oriunde pe corp, inclusiv pe picioare si in zona genitala.
Psoriazisul consta in piele ingrosata care poate fi rosie si poate da senzatia de mancarime. De obicei, deasupra ranii caracteristice psoriazisului, existe celule de culoare alba si aceasta zona este foarte uscata. Se poate intampla si ca zona sa se crape si sa sangereze.
Acum este momentul cand puteti interveni cu tratamente naturale. Multe dintre acestea amelioreaza simptomele cauzate de psoriazis, prin hidratarea si inmuierea pielii, facand-o sa fie mai fina. De asemenea ajuta si la eliminarea durerilor.
Sampoanele pe baza de aloe vera si jojoba sunt considerate tratamente excelente pentru psoriazisul care afecteaza zona scalpului in special.
Faina sau terciul de ovaz sunt o alta solutie naturala eficienta impotriva psoriazisului care poate ajuta intreg corpul, deoarece pot fi cu usurinta puse in apa de baie. Acestea inmoaie pielea in mod natural, si fac zonele atinse de psoriazis mai fine.
Studenita (Arenaria sp.) este o planta care poate fi folosita ca tratament natural al psoriazisului si este potrivita tuturor tipurilor de afectiuni ale pielii. Va puteti unge zona afectata cu aceasta planta sau o puteti pune in apa de baie.
Alte metode naturale de tratare a psoriazisului implica tratarea cauzelor din interiorul organismului care pot determina aceasta afectiune. Daca organismul dvs este nesanatos sau slabit din cauza unei boli grave, a unor deficiente de anumite vitamine sau a lipsei unei alimentatii corecte, acestea pot contribui la aparitia psoriazisului. Puteti folosi un tratament natural care este axat pe curatarea organismului, pentru a-l face mai sanatos, mai puternic. Incercati suplimentele vitaminice, si plante precum papadia, iarba de mare sau usturoiul, care sa va curete tractul digestiv, ficatul si sangele de toxine.