Remedii naturale eficiente in tratamentul psoriazisului

Psoriazisul este o afectiune a pielii, necontagioasa, care cauzeaza aparitia de pete rosii pe piele, si de zone asemanatoare solzilor de peste. Mancarimea si senzatia de arsura insotita de durere sunt simptomele cele mai comune ale psoriazisului. Inflamatiile se observa cel mai adesea in zona mainilor, a picioarelor, dar se pot raspandi si la unghii, gura si chiar zona genitala. In forme mai complicate pot aparea dureri ale articulatiilor si piele crapata.

Cauzele psoriazisului nu sunt pe deplin cunoscute. Pot fi genetice, deoarece 33% din pacienti au un alt membru al familiei care sufera de asemenea de psoriazis. Infectii bacteriene si virale, obezitatea, expunerea prea putina la lumina solara pentru perioade lungi de timp, stresul, climatul rece, consumul de alcool si fumatul pot fi si ele cauze ale psoriazisului.

Ierburi folositoare in tratamentul psoriazisului

- Zarna (Solanum nigrum)

Sucul frunzelor acestei plante se aplica local pe regiunea afectata. Ajuta la reducerea inflamatiei pielii si ameliorarea durerii si mancarimii.

- Usturoiul (Allium sativum)

Se spune ca usturioul purifica sangele. Mancand cativa catei de usturoi in fiecare dimineata, pe stomacul gol, va filtrati sangele de toxine si va protejati impotriva psoriazis.

- Iasomia (Jasminum polyanthum)

Florile de iasomie au efecte benefice in tratarea psoriazisului. Florile sunt strivite, transformate intr-o pasta si aplicate direct pe regiunea inflamata. Reduce durerea si senzatia de mancarime.

- Ceapa (Allium cepa)

Ceapa are aceleasi proprietati de purificare si protectie impotriva psoriazisului ca si usturoiul.

Un regim alimentar strict este foarte important in cazul persoanelor suferinde de psoriazis. Alimentele nepotrivite pot agrava aceasta afectiune, in timp ce altele pot ajuta. Puteti urma urmatoarele sfaturi:

- Evitati mancarurile picante, deoarece acestea necesita mai mult timp pentru a se digera si cauzeaza aparitia toxinelor in sange. Cand acestea se acumuleaza, psoriazisul se poate raspandi. De asemenea evitati mancaruruile care cauzeaza constipatie.

- Sarea si laptele batut trebuie evitate deoarece pot imflama si mai rau pielea. Acestea intensifica mancarimile si creeaza mai mult disconfort. Sarea bruta poate fi consumata in cantitati mici.

- Reduceti consumul de grasimi, proteine animale si zahar.

- Sunt de preferat mancarurile amare, care ajuta la purificarea sangelui si faciliteaza eliminarea toxinelor de catre rinichi.
Exercitiile fizice ajuta oamenii care sufera de psoriazis, dar trebuie sa aveti grija la exercitiile precum alergatul care pune presiune mai mare pe genunchi. Mersul pe bicicleta si plimbatul sunt excelente. Daca duceti o viata sedentara veti agrava psoriazisul.